Tapausesimerkki: Onko jalassa oikean kokoiset kengät?

Kengännumero ei välttämättä aina ole oikea mittari sopivan kengän hankinnassa. Liian tiukka jalkine heikentää jalkaterän verenkiertoa ja erilaiset tuet saattavat pahimmallaan aiheuttaa jalan virheasennon.

Alkavia jalkaongelmia ei välttämättä aina erota paljaalla silmillä, jolloin lämpökuvantaminen voi olla erinomainen apuväline.

Jalkaterapeutti Pia Kallion vastaanotolla kävi urheilullinen nainen, jolla oli peruskenkinä käytössä Dr. Martensin maiharit. Selkeää kehon virheasentoa ei ollut ja kävelyasento oli hyvä lukuun ottamatta toisessa jalassa olevan vaivaisenluun alun vaikutusta asentoon.

Paljaalla silmällä Kallio havaitsi varpaissa vasaramuodostumista, sekä varpaiden päässä ja päkiöiden alueelle muodusteita kovettumia.

Kun selittävää syytä näille muutoksille ei löytynyt, päätti Kallio ottaa jaloista lämpökuvat.

Kuvista paljastui selkeät lämpötilaerot varpaiden ja kantapäiden välillä. Lämpökuvien perusteella Kallio tarkasti kengät ja totesi ne kokonaisen senttimetrin liian lyhyeiksi.

Asiakas palasi kuukauden kuluttua jalkahoitoon vaihdettuaan kengät sopivan kokoisiin. Seurantakuvissa lämpötilaerojen todettiin tasoittuneen jalkinevaihdon myötä.

Alaraajojen lämpökuvantaminen

Lue lisää lämpökuvantamisen hyödyistä alaraajaongelmien parissa ja tutustu ratkaisuihimme.

Samankaltaiset artikkelit