Kokemuksia - Thermidas IRT-ratkaisut

Jalkaterapeutit käyttävät lämpökuvantamista päivittäin Oulun ja Tampereen Yliopistollisissa sairaaloissa

Käytän lämpökuvantamista päivittäin. Lämpökuvantamisjärjestelmä hankittiin alkujaan Charcot’n jalan diagnosoinnin tueksi. Lämpökuvantaminen on kuitenkin osoittautunut hyödylliseksi myös monen muun vaivan paikallistamisessa ja seurannassa. Kuvantaminen on nopea apuväline päivittäisessä työnteossani.

Antti Juntunen

Tampereen yliopistollinen sairaala

Lämpökuvantaminen on hyödyllinen apuväline esimerkiksi erikoisjalkineiden ja tukipohjallisten toimivuuden arvioinnissa. Pystyn lämpökuvantamisen avulla poissulkemaan mahdollisia ongelmia ja antamaan potilaalle mielenrauhaa. Lämpökuva havainnollistaa myös potilaalle hoidon tärkeyden konkreettisella tavalla, mikä usein lisää hoitomyönteisyyttä.

Mira Haulivuori

Tampereen yliopistollinen sairaala

I use thermal imaging in my work almost on daily basis. I use thermal imaging for assessment of Charcot Foot healing process and to follow-up of diabetic foot ulcer care, too. A thermal image tells about foot health and helps to make care decisions. A thermal image helps also a patient to understand foot conditions though foot problems are invisible. In my work thermal imaging is a fast tool to evaluate the need for load-balancing; it is good for load-balance solution assessment, too.

Marita Räihä

Oulun yliopistollinen sairaala

Toimin yksityisenä jalkojenhoitajana ja osaamisalueeni on ennaltaehkäisevä jalkaterapia. Asiakkaani ovat enimmäkseen eläkeikäisiä, joilla on jo monia sairauksia (diabetes, reuma, ASO-tauti jne.). Näiden potilasryhmien kohdalla jalkineen ja keventävien yksilöllisten pohjallisten tarve on erityisen suuri. Tehtäväni on apuvälinekokonaisuuden toimivuuden varmistaminen. 

Valmistan itse kevennyspohjallisia ja autan asiakkaitani jalkineiden valinnassa. Valmistajilla ei ole tähän asti ollut menetelmiä tai välineitä pohjallisten ja jalkineiden toimivuuden varmistamiseen – nyt on.  Olen käyttänyt lämpökuvantamismenetelmää omien asiakkaideni kohdalla. Ilokseni olen  huomannut, että lämpökuvantaminen voi olla menetelmä, jolla jalkinekokonaisuuden toimivuus on objektiivisesti todennettavissa.

Jaana Huhtanen

Jalkojenhoitaja