Tapauskuvaus

Tapausesimerkki: Silikoniortoosin sopivuus

Yksilöllisesti valmistettu silikoniortoosi on miellyttävä käytössä, istuu hyvin ja auttaa korjaamaan virheasentoja.

Esimerkkitapaus

Isovarpaan virheasento (hallux valgus) ja heikentynyt tunto jalkaterässä aiheuttivat diabetespotilaan varpaiden väliin voimakasta hankausta, josta seurasi iho-ongelmia.

Jalkaterapeutti Pia Kallio päätyi valmistamaan asiakkaalle yksilöllisen silikoniortoosin. Kallio käytti aktiivisesti lämpökuvantamista ortoosin sopivuuden varmistamisessa. Ensimmäinen ortoosiversio vähensi varpaiden verenkiertoa, jonka jälkeen sitä muokattiin.

Tuen muokkauksen jälkeen, asiakas käytti tukea säännöllisesti liikkuessaan. Hankauksen aiheuttamat ongelmat vähenivät, känsät paranivat ja varpaiden asentoa saatiin korjattua paremmaksi.

Asiakkaan jaloista otettiin seurantalämpökuvat ja niissä todettiin varpaiden verenkierron heikentyneen. Ortoosiin tehtiin jälleen lisämuotoilut ja sen käyttöohjeistusta muutettiin. Jatkossa asiakas käyttäisi ortoosia pääasiallisesti vain liikkuessaan, ja terävöitettiin siten, että asiakas käyttää ortoosia pääasiallisesti liikkuessaan. ja peruspäivinä, jolloin liikkuminen on vähäisempää, ortoosia ei käytetä.

Lämpökuvantamista käytettiin aktiivisesti ortoosin tekoprosessissa, mikä auttoi muotoilun optimoinnissa ja yksilöllisen sekä käytännönläheisen ohjauksen ortoosin käyttöön.

IRT-384 Tablet

IRT-384 Tablet on monipuolinen ja kompakti lämpökuvantamisratkaisu, jolla voit sekä ottaa lämpökuvia että analysoida ne välittömästi.