Uusia tutkimustuloksia IR-lämpökuvantamisen käytöstä

Tutkimus vertasi ihon lämpötilaeroja jalassa ennen revaskularisaatiota ja sen jälkeen identifioiden myös mahdollisia korrelaatiot nilkan ja olkavarren systolisten verenpaineiden suhteiden (ABI) ja varvaspaineen (TP) välillä. Tutkimuksessa verrattiin jalan ihon lämpötilaa sekä diabeetikoilla että perusterveillä henkilöillä.

Tulokset osoittivat selkeän korrelaation ABI:n ja TP:n kasvussa sekä jalan ihon keskilämpötilan nousussa revaskularisaation jälkeen. Lämpötila oli korkeampi ja lämpötilaero suurempi diabetesta sairastavilla henkilöillä. Lämpötilaero revaskularisoidun ja toisen, terveen jalan välillä puolestaan laski hoidon jälkeen. Tulokset osoittivat myös, että keskilämpötila oli korkeampi haavallisessa jalassa huolimatta siitä, sairastiko henkilö diabetesta vai ei.

Tutkimutulokset tukevat yksinkertaisen, nopean ja ei-invasiivisen IR-lämpökuvantamisen potentiaalia diabeteksestä ja ääreisverenkierrollisista sairauksista kärsivien henkilöiden hoidossa sekä alaraajojen revaskularisaatiossa.

Löydät koko tutkimuksen täältä.